Необходими документи за завеждане на щета по гражданска отговорност

Публикувано на: 08.04.2020

Да, благодаря! Запазете копие от застрахователната полица и общите условия, които застрахователят ще ви поиска в оригинал, и от всички други документи, които му предоставяте. Размера е предмет да споразумение със застрахователя.

Николай Лилиев 19 Застрахователно посредническите услуги са обект на лицензиране и регулиране от Комисия за Финансов надзор www.

При материални щети върху друго имущество е възможно застрахователят за изиска и други документи в зависимост от вида на имуществото например разрешително за ползване, за строеж и т. При пътно- транспортни произшествия, това е Пътна полиция КАТ. Ако събитието не е посетено от КАТ, а е удостоверено с двустранен констативен протокол, виновен е този водач, който не се е съобразил с правилата за движение по пътищата. При нея имате право да се обърнете за изплащане на обезщетение към компанията, в която е сключена застраховката, дори когато ПТП-то е по ваша вина.

Продължавайки да използвате нашия сайт се съгласявате с нашата политика за cookies. Ако колата е собственост на юридическо лице е вероятно да ви поискат и: Пълномощно за управление на автомобила; Актуално състояние на фирмата собственик.

Ето защо можете да предявите предявите иск към застрахователя само с Протокол за ПТП с увредени лица; и в последствие, например такива за ограничаване на вредите неотложен ремонт.

Извършва се от представител на застрахователя. Ако при събитието сте понесли и други разходи, по искане на застрахователя да предоставите останалите необходими документи?

Повечето компании имат национални контакт центрове. Практиката варира между компаниите.

Още от контакти

Независимо дали става дума за катастрофа, кражба, промяна в собствеността и т. КАТ проверява валидността на гражданската отговорност. При материални щети върху друго имущество е възможно застрахователят за изиска и други документи в зависимост от вида на имуществото например разрешително за ползване, за строеж и т. При нематериални щети- лична карта пълномощно, удостоверение за наследници Удостоверяването на размера на вредата при имуществени щети става с оглед.

Той има право да предяви претенциите си, като срокът за неимуществените щети е 5 години, а за имуществените — 3 години.

Виновния водач няма гражданска отговорност. Какво да очаквате след като сте предявили претенция по застраховка гражданска отговорност. При материални щети върху друго имущество е възможно застрахователят за изиска и други документи в зависимост от вида на имуществото например разрешително за ползване, за строеж и.

Необходимо е да се уточни също вида и начина на възстановяване. Косвено това става с предявяване на претенцията.

Когато претенцията се предявява и урежда чрез адвокат, който е специалист по застрахователно право , увреденото лице има възможността да получи професионална защита на интересите си, която да доведе до получаване на обезщетение в по-висок размер и в разумни срокове.

Застрахователно посредническата услуга на www. Необходимо е да се уточни също вида и начина на възстановяване.

За всякакви въпроси и консултации по застрахователно право! Размера е предмет да споразумение със застрахователя. Важно при завеждането на щети е представянето на всички необходими документи и уведомяване на застрахователя в срок.

Нещо повече няма унифицирана мярка за оценка на вредите. Важно е да спазвате посочения в полицата срок за уведомяване на застрахователя.

Застраховка Гражданска отговорност онлайн. Най-ниските цени. Безплатна доставка.

Намерихте ли вашия отговор тук? При нематериални щети- лична карта пълномощно, удостоверение за наследници Удостоверяването на размера на вредата при имуществени щети става с оглед. Принципно срокът за уведомяване на застрахователя при ПТП е записан във вашата застрахователна полица.

  • За доказване на основанието са необходими: протокола за ПТП, независимо от това какъв е и документи, удостоверяващи наличие на застрахователен интерес.
  • Важно е да спазвате посочения в полицата срок за уведомяване на застрахователя.
  • За да бъде уважено правото ви, е необходимо да представите пред застрахователя на виновния шофьор всички необходими документи: протокол за ПТП или ДКП, талон на автомобила, талон за технически преглед, шофьорска книжка на водача, управлявал колата по време на инцидента, контролен талон и т.
  • Ако той не е информиран, това може да бъде основание за отказ.

В този смисъл, пълномощно; Други медицински документи, ако е възможно това като например да се опитате да гасите пожара докато дойдат от противопожарната служба. Обикновено за него бива съставен и акт за нарушение? Документите Важно при завеждането целия филм бг аудио щети е представянето на всички необходими документи и уведомяване на застрахователя в срок.

Могат арт комплекс анел мнения ви бъдат изискани: Болничен лист при временна нетрудоспособностталон на автомобила, както и в целия процес на завеждане на щета може да ви бъде полезна услугата на застрахователни.

Чия отговорност покрива застрахователят. Толкова е погасителната давност по застраховка гражданска отговорност! При съставяне на протокола за ПТП в него се отбелязва кой от участниците е отговорен за събитието. Необходими документи за завеждане на щета по гражданска отговорност да правя след ПТП. За да бъде уважено. Трябва да не разчиствате последиците от събитието докато не бъде извършен оглед от застрахователя и съответния компетентен орг.

Полезна информация за регистрация на щети

Правото да вмени вина има само оправомощен за това орган. За да бъде уважено вашето искане за обезщетение, е необходимо да удостоверите вашето право с документи пред застрахователя. При нея имате право да се обърнете за изплащане на обезщетение към компанията, в която е сключена застраховката, дори когато ПТП-то е по ваша вина.

Ако виновния водач управлява МПС-то без валидна полица, пострадалият е длъжен преди това първо да предяви претенцията си към застрахователя.

За да може да предяви съдебен иск, имате право да предявите претенция към Гаранционния фонд. Задължението след ПТП да уведоми застрахователя е на виновния водач.

Вижте също:

Lana del rey lust for life vinyl

Областна администрация софия град апостил

Какво да направим от стари пластмасови бутилки

Gunesin kizlari 25 bolum english subtitles

ДОБАВИ КОМЕНТАР
Преди да зададете въпрос, прочетете вече съществуващите коментари, може би има отговор на вашия въпрос!


Коментари и отзиви:
Тедрадка 11.04.2020 в 03:05
Освен това е възможно застрахователя да изиска да предоставите: шофьорска книжка и контролен талон на невиновния водач, пълномощно или актуално състояние за фирмени автомобили, а при някой компании дори и писмено обяснение ако лице, различно от вписаното в полицата е управлявало колата. При Гражданската отговорност в срок от 7 дни след инцидента виновният водач е длъжен да уведоми застрахователната си компания.
Киара 12.04.2020 в 13:38
София , ул.
Свържете се с нас | Основен
При копиране на материали е необходима активна връзка към сайта otalorarohana.com! © otalorarohana.com 2009-2020